Ο Συνδεσμος Μας

 

Λίγα λόγια για το Σύνδεσμο μας...

Το πρώτο 'club' οπαδών του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία ιδρύθηκε στις αρχές Μαρτίου του 1996. Ονομαζόταν 'Green Line Fighters - Nicosia Fan Club' και λειτούργησε ως ανεξάρτητο club. Δεν κράτησε πολύ καιρό και ανέστειλε τη δράση του.

Το καλοκαίρι του 2002 αποφασίσαμε να οργανώσουμε επιτέλους τους Παναθηναϊκούς της Κύπρου σε πιο σταθερή βάση και απευθυνθήκαμε στους Mad Boys. Η έγκριση από τον αθηναϊκό σύνδεσμο για ίδρυση παραρτήματος τους στην Κύπρο δόθηκε αμέσως, αφού στην παρέα υπήρχαν άτομα που τύγχαναν της εμπιστοσύνης των Mad Boys. Έτσι ιδρύθηκαν ανεπίσημα οι 'Mad Boys Cyprus'. Για την αμέριστη βοήθεια τους τότε τιμήθηκαν οι μητροπολιτικοί Mad Boys στην πρώτη επίσημη εκδήλωση του Συνδέσμου μας. Από τότε και μέχρι το 2004 πραγματοποιήσαμε εκδρομές, όχι μόνο για ποδοσφαιρικούς αγώνες αλλά και για αγώνες μπάσκετ και βόλλεϋ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2004 ο Σύνδεσμός απέκτησε επίσημη υπόσταση, σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία και μετονομάστηκε σε 'Παναθηναϊκός Σύνδεσμος Λευκωσίας' (για να γινόταν αντιληπτός από όλους τους Κυπρίους ο σκοπός ύπαρξης του Συνδέσμου, 'ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ'). Όμως όλοι πια μας γνωρίζουν ως Mad Boys Cyprus και αυτό το όνομα χρησιμοποιούμε ανεπίσημα.

Το 2006 μεταστεγαστήκαμε στο σημερινό μας χώρο και ουσιαστικά άρχισε μία δύσκολη περίοδο για το Σύνδεσμο, ως επακόλουθο της κακής λειτουργίας της ΠΑΕ και της αντιπαράθεσης της με τους συνδέσμους της Θ13. Ο Σύνδεσμός μας από τη μέρα της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα ήταν και είναι μέρος όλων των οργανωμένων κινήσεων των συνδέσμων της Θ13 (αρχικά στους Ανεξάρτητους Συνδέσμους και τώρα στον Ενιαίο Φορέα).

Για δύο χρόνια (2006-2008) ο Σύνδεσμος στηρίχτηκε σχεδόν αποκλειστικά στον ίδιο (όπως και τα προηγούμενα χρόνια) πυρήνα των 5-6 ανθρώπων (για όλα τα λειτουργικά-οικονομικά ζητήματα) και σε ένα μικρό και διαρκώς ανανεωνόμενο κύκλο 10-15 ατόμων, που προσπαθούσε, πέρα από την οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια, ο μικρός χώρος μας να γεμίζει φωνή σε όλους τους αγώνες του Παναθηναϊκού μας. Ιδιαίτερα για αυτά τα άτομα ένα μεγάλο 'ευχαριστούμε'.

Το καλοκαίρι του 2008 ζήσαμε τις μεγάλες αλλαγές στο Σύλλογο. Δώσαμε το 'παρών' στο ιστορικό πια συλλαλητήριο εκείνη την Κυριακή του Απριλίου και ήμασταν εκεί για να πετύχουμε αυτές τις αλλαγές. Μετά το συλλαλητήριο κορυφαία στιγμή για το Σύνδεσμο ήταν η παρουσία μας σε επίσημο αγώνα του Champions League που έδωσε ο Παναθηναϊκός εδώ στη Λευκωσία (ΓΣΠ, 2008).

Από τότε μέχρι και σήμερα πολλά άλλαξαν. Τη διετία 2008-2010 ζήσαμε την υγεία της 'πολυμετοχικότητας' που έδωσε σφυγμό στο Σύλλογο και που μας έφερε το ντάμπλ του 2010 και το ρεκόρ των εισιτηρίων διαρκείας. Ο Σύνδεσμός μας γνώρισε ιδιαίτερη άνθιση, με νέα και περισσότερα άτομα να ασχολούνται με τα κοινά εδώ στη Λευκωσία. Ακόμα όμως και τότε ο Παναθηναϊκός μας εξακολουθούσε δέσμιος της οικογένειας Βαρδινογιάννη και υπονομεύτηκε εκ νέου κάθε όραμα αλλαγής προς το καλύτερο.

Έτσι, τη διετία 2011-2012 βιώσαμε ένα απίστευτο πισωγύρισμα σε πολλούς τομείς, γεγονός που επηρέασε σε κάποιο βαθμό και το Σύνδεσμο. Το καλό όμως για εμάς, συμπληρώνοντας πια 10 χρόνια από την ίδρυσή μας (2002), είναι ότι διαθέτουμε πια ένα πολύ ενεργό και συνειδητοποιημένο πυρήνα 20-25 ατόμων που στηρίζουν το Σύνδεσμο ποικιλοτρόπως και μία διαχρονική βάση άνω των 300 μελών. Η αξία του έργου του Συνδέσμου μας φαίνεται στο ότι ο ιδεολογικός πυρήνας μας βοήθησε μέσα σε μία δεκαετία να ιδρυθούν άλλοι 4 σύνδεσμοι στο νησί (Παραλίμνι, Πάφος, Λεμεσός και πολύ προσεχώς Λάρνακα), που ανήκουν όλοι στη Θ13.

Από το 2012 έχουμε πια περάσει στη νέα φάση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας στα του Συλλόγου. Ως Σύνδεσμος στηρίζουμε έμπρακτα, αλλά και κριτικά, τη νέα διοίκηση υπό τον κ. Αλαφούζο. Μετά από τον πρώτο χρόνο προσαρμογής του στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα της Ελλάδας, νομίζουμε ότι τα δείγματα είναι ενθαρρυντικά εκ μέρους του. Επίσης από το 2013 ζούμε τη νέα εποχή στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό Α.Ο., με τη Θ13 στην ηγεσία, που επιτέλους επαναφέρει την 'παναθηναϊκή υγεία' για ένα Ενιαίο και Αδιαίρετο Παναθηναϊκό.

Από κοντά κι εμείς σε αυτές τις δύο μεγάλες αλλαγές, συνεχίζουμε και στηρίζουμε, τόσο την Παναθηναϊκή Συμμαχία, όσο και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Είμαστε ο πιο παλιός και ανεξάρτητος σύνδεσμος ελλαδικής ομάδας στο νησί. Συνεχίζουμε σε δύσκολους πια καιρούς, κοινωνικά, οικονομικά και οπαδικά, χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πράξεις, μικρές ή μεγάλες. Ο πυρήνας του Συνδέσμου μεγάλωσε και δυνάμωσε, με αξιόλογο και αξιόμαχο ανθρώπινο δυναμικό πίσω του, που αγωνίζεται για την ομάδα και το όραμα του Καλαφάτη. Τα αδέλφια μας στην Ελλάδα να είναι σίγουρα γι' αυτό!

Ο Σύνδεσμος μας στεγάζεται στην οδό Ανδρέα Αραούζου 7Α, απέναντι από το Υπουργείο Εμπορίου (η οδός είναι κάθετος στη λεωφ. Μακαρίου, στο κέντρο της Λευκωσίας). Είναι ανοικτός σε όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της ομάδας και στους σημαντικούς αγώνες μπάσκετ και ερασιτέχνη. Διαθέτει projector για να βλέπουμε τους αγώνες της Πανάθας και οργανωμένο κυλικείο.

ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ