ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Δύο εβδομάδες πέρασαν. Εμείς δεν θα πούμε ότι ο Μιχάλης πήγαινε γυρεύοντας. Δεν θα κάνουμε τους ανήξερους για το τι συμβαίνει στον οπαδικό χώρο. Το ξύλο είναι αναπόσπαστο κομμάτι. Πως να κατηγορήσουμε τον Μιχάλη, όταν οι «μηχανοκίνητοι» για πολλοστή φορά φέρθηκαν 'μανιάτικα και καμινιώτικα' (συνέπεια της 'επίσημης προστασίας' τους). Τα ΑΔΕΛΦΙΑ που πήγαν στην Παιανία, ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ! Εμείς δεν γράφουμε (ακόμα και σε βιβλία) ότι πρέπει ΚΑΙ στους δρόμους να δίνει απαντήσεις η 13 (η όποια 13 τέλος πάντων); Ποτέ όμως η 13 (στο σύνολό της) δεν ήταν και δεν είναι οργανωμένη συμμορία για προμελετημένα εγκλήματα! Όσοι ξέρετε τα γεγονότα, καταλαβαίνετε τι παίχτηκε στην Παιανία. Η άλλη πλευρά ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ ήθελε νεκρό ή νεκρούς για βιντεοσκόπηση (και οι νεκροί δεν έρχονται με φάπες).

Οι περισσότεροι από τους Παναθηναϊκούς που πήγαν στην Παιανία δεν είναι τίποτα άλλο παρά θύματα μίας δεκάχρονης (και...) παρα-ποδοσφαιρικής κωλοκατάστασης (και όχι της 'άτιμης της κοινωνίας', όσο κι αν ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ η κοινωνία) και της ηλίθιας μόδας 'ντου και ξύλο' που φοριέται πολύ τελευταία και από εμάς. Και αν δεν γίνει κάτι (τι;;...) σε λίγο καιρό απλά θα διαπιστώνουμε όλη την πλήρη νίκη της κωλοκατάστασης εις βάρος εμάς των Παναθηναϊκών γιατί απευθύνεται στα ένστικτα και όχι στο μυαλό. Τα παιδιά αυτά (ή κωλόπαιδα για κάποιους) είναι θύματα γιατί προσπαθούν με εντελώς άστοχο και ηλίθιο τρόπο να κρατάνε ψηλά τη σημαία του Παναθηναϊκού, όταν κάποιοι άλλοι την έχουν κάνει κωλόπανο. Σε meeting με ποιους; Με τους ύπουλους; Με τους υπαλλήλους; Με τους εγκληματίες; Εκεί θα φανεί το 'μεγαλείο' της (ξανά 'όποιας') 13; Είναι θύματα γιατί απλά έφτιαξαν συμμορίες ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ! Γιατί; Για να χτυπήσουν το σύστημα; Για να υπερασπιστούν τον Παναθηναϊκό; Για να βγάλουν το άχτι τους ως 'οργισμένα νιάτα'; Όποιος κι αν είναι ο λόγος, ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

Και τώρα τι; Ποια θα είναι η δική μας νίκη-ρεβάνς; ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΣΗ! ΟΧΙ ΑΙΜΑ! Δεν θα μας κάνουν σαν τα μούτρα τους και δεν θα πέσουμε στα σκατά τους! Να μην υπάρξουν αντίποινα! ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ! Αυτό χρωστάμε στο Μιχάλη! Ούτε αυτός θα ήθελε να αφαιρέσει ζωή! (Κι ας λένε διάφοροι ότι θα μπορούσε να είναι ο θύτης ή γιατί πήγε εκεί, για να γίνουμε όλοι ίσα κι όμοια). ΟΧΙ ΑΙΜΑ! Και μετά από αυτό (αν το καταφέρουμε) μια γενναία αυτοκριτική από όλους μας! Για να προστατεύσουμε και το Σύλλογο (μάλλον αδύνατον πια) και τους εαυτούς μας (αυτό παίζεται). Είμαστε οπαδοί! Ο ρόλος μας είναι να στηρίζουμε την ομάδα! ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ! Με γκράφιτι, με χωρογραφίες, με συνθήματα. Τα μαχαίρια είναι για τα μανιάτικα.

Όλοι μας τσαντιζόμαστε που κανένας αυτές τις μέρες δεν μιλάει ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ για το ποιος 'ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ' είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της γενικευμένης μισαλλοδοξίας, ο καταστροφέας του ποδοσφαίρου και έμμεσα και του Παναθηναϊκού μας (με πλάτες και κάποιων 'δικών μας εγκεφάλων' φυσικά). Εμείς δεν τα ισοπεδώνουμε όλα και κάνουμε διάκριση. Και στο ποιον των οπαδών μας και στις (υπαρκτές) ευθύνες των διοικήσεών μας για τη βία. Ε, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ! Και μην πει κανείς ότι δεν έχουμε κι εμείς 'καλόπαιδα'. Έχουμε και παραέχουμε (δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά). Κι εδώ θα διαφωνήσουμε με κάποιους που λένε ότι η βία δεν έχει χρώμα, κόκκινο ή πράσινο. Συστηματικά η βία εκτρέφεται εδώ και δέκα χρόνια από του Ρέντη (πράκτορας, μάτζικ, πρωταθλητής, ΜΜΕ, Ριζούπολη, ρώσοι/σέρβοι χούλιγκαν). Και δυστυχώς αυτό το σκηνικό εξέθρεψε και τις δικές μας ομάδες αντίδρασης. Εδώ είναι και η μεγάλη διαφορά. ΓΙΑ ΕΜΑΣ αρκεί να ξεριζώσουμε τους δικούς μας ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ 'ρεμπετοχούλιγκανς', αυτό το νέο φρούτο της μετά Ριζούπολης εποχής. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ πρέπει να απομονώσουμε (αν θέλουμε) και όχι να σφυρίζουμε αδιάφορα λέγοντας: 'εμείς δε ρουφιανεύουμε αδελφούς'. Έχουμε ή δεν έχουμε πια ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ; Απομόνωση των προβληματικών συνδέσμων ή οπαδών. Αυτοκάθαρση τώρα (όσο κλισέ κι αν ακούγεται) που στους κύκλους μας πάει να εκκολαφθεί αυτό το αυγό του φιδιού. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ, εν τη γενέσει του! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΣ ΟΜΩΣ, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Εκεί μιλάμε πια για ένα καλά ριζωμένο σύστημα υποκίνησης ποινικών αδικημάτων από τους ίδιους τους ηγέτες του (πρόεδρο-πράκτορα και ΔΣ-Λ7) ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ εδώ και χρόνια και που αποσκοπούσε σε αυτό που σήμερα βιώνουμε: ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. Δυστυχώς  παράπλευρη απώλεια όλου αυτού του σκηνικού είναι και ο Παναθηναϊκός μας.

Πέρα όμως από αυτά, που σίγουρα όλοι τα ξέρουμε είναι καιρός να αναλάβουμε και ατομικά πια τις ευθύνες μας. Εμείς που λέμε ότι αγαπάμε τον Παναθηναϊκό. Τα γεγονότα της Παιανίας μας ξεπέρασαν όλους! Όλα έδειχναν ότι θα φτάναμε (ξανά) εδώ, δηλαδή σε νεκρό (μετά τον Καρνέζη) και απλά περιμέναμε. Είμαστε ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και όχι οι 'γαμιάδες του σύμπαντος'. Υπάρχουμε για να υποστηρίζουμε τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΑΣ, για κανέναν άλλον λόγο! Πας γήπεδο φίλε μόνος ή με παρέα; Αν στην πέσουν 2, 3 ή 13 ότι δώσεις και ότι πάρεις, ΕΚΕΙ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ η δράση του οπαδού στους δρόμους. Και όχι σε πεσίματα. Καταλάβατε τι έγινε; Πέσαμε στο επίπεδό τους, ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ στο επίπεδό τους. Και η ευθύνη είναι μεγαλύτερη για εμάς! Ναι νοσεί ο Παναθηναϊκός μας, αλλά δεν θα τον γιατρέψουμε έτσι. Ένας αδελφός είναι νεκρός για ΜΑΛΑΚΙΕΣ! Ναι, τον μούλο που κουνήθηκε στο ΟΑΚΑ (με το Ρέθυμνο) να τον σαπίσουμε στο ξύλο, αλλά αυτό απέχει από τα της Παιανίας. Και δεν εννοούμε μόνο την βιαιότητα, αλλά το όλο σκεπτικό και την όλη προεργασία μιας τέτοιας συνάντησης. Θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Αcab, ultras, και μαλακίες στο τετράγωνο! ΜΟΝΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΡΕ υπάρχει και πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και μάλιστα με προσωπικές ζωές, με μικρές ή μεγάλες αξίες. Κάποιοι από τους αδελφούς μας ή ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΜΑΣ έχουμε χάσει το δρόμο! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΥΦΛΗ ΒΙΑ! Εμείς πρέπει να την αποβάλλουμε! ΕΜΕΙΣ! Γιατί στο τέλος θα την πληρώσουμε όλοι! (Ήδη την πληρώνουμε με την υποβάθμιση των συνδέσμων, χεστήκαμε στην τελική, μην πούμε ότι συμφωνούμε κιόλας).

Το ζητούμενο είναι ακόμα κι αν θέλουμε, μπορούμε να το κάνουμε το παραπάνω; Αν κάποιοι νομίζουμε  ότι δεν μπορούμε πια να κάνουμε κάτι για τον Παναθηναϊκό μας ή για τη νέα γενιά των Παναθηναϊκών, απλά να αποχωρήσουμε. Δεν χρειάζεται πια να ασχολούμαστε. Η εποχή της αθωότητας πέρασε προ πολλού. Μας μένει μόνο ένας ρομαντισμός για να μας ωθεί στο γήπεδο να φωνάξουμε. Αν δεν μπορούμε λοιπόν αυτό, καλύτερα να αποχωρήσουμε. Όχι να συμβιβαστούμε, ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ! Και εμείς οι κάπως μεγαλύτεροι απλά πονάμε γιατί ζήσαμε και τα ωραία και αναπολούμε. Αυτό που ζούμε πια δεν είναι ο Παναθηναϊκός, έτσι όπως τον βλέπουμε να λειτουργεί μέσα στο όλο βρωμερό σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τι είναι; Είναι το κατάλοιπο κάποιων συμφερόντων που γελάνε στις πλάτες του Μιχάλη.

Βλέπουμε καθημερινά η ποδοσφαιρική πραγματικότητα πόσο έχει διαβρώσει τον Παναθηναϊκό μας. Οργιζόμαστε όλοι για τον πόλεμο και την προπαγάνδα που υφίσταται καθημερινά ο σύλλογός μας! Πολλά παιδιά, θέλουν να 'ζητήσουν τα δίκια τους'. (Αν και υπάρχουν δεκάδες άλλα πιο σημαντικά ζητήματα της μίζερης καθημερινότητας μας που ζητάνε 'δικαίωση', άσχετα με το ποδόσφαιρο).  ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΤΣΙ! Όλοι ξέρουμε πόσο μίσος ξερνάνε καθημερινά οι υπάλληλοι της Λ7 και οι τηλεβλάκες του magic. Κι εμείς; Πάμε να τους δείρουμε σαν σε εκδρομή για να τους τιμωρήσουμε; Τόση αφέλεια; Αυτοί έχουν άνωθεν κάλυψη!
Ένας πράκτορας έχει κάνει σκατά και σικέ όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, τι προσπαθούν άραγε να καταφέρουν τα αδέλφια που τρέχουν σε πεσίματα; Η σαπίλα και η υποκουλτούρα δεν έχουν όρια σήμερα και δεν νικιούνται με δονκιχωτισμούς μερικών αφελών ή ηλιθίων (διαλέξτε ότι θέλετε) παναθηναϊκών. Εδώ ο Τζίγγερ συνεργάζεται με τον πράκτορα!!!! Βάλτε το μυαλό να δουλεύει...

Τι θα γίνει; Όσοι έχουν λίγο μυαλό θα αποχωρήσουν και θα μείνουν να 'παλεύουν', σε καταστάσεις σικέ, μόνο τα ένστικτα των πραγματικά άρρωστων-κολλημένων-πορωμένων! Μήπως κι εμείς όλοι στο internet (στα διάφορα boards και κυρίως στους GWF, που  είναι ό,τι πιο ΥΓΙΕΣ οργανωμένο έχει απομείνει στο χώρο του Παναθηναϊκού) δε ζούμε ένα θέατρο παραλόγου τα τελευταία χρόνια και απλά το συζητάμε-αναμασάμε χωρίς να ξέρουμε πραγματικά πως να αντιδράσουμε; Σύμπτωμα δεν είναι και αυτό της καρκινωματικής κατάστασης που ζούμε στο ποδόσφαιρο ελέω συμφερόντων; Το μόνο που μας κρατάει (όχι για πολύ ακόμα είναι ο Παναθηναϊκός που μεγαλώσαμε). Η αναπόφευκτη κατάληξη θα είναι να απομακρυνθούμε οικειοθελώς από το χώρο. Κι ο Γιάννης, κι ο Ηλίας, κι ο Κώστας, κι ο Θοδωρής, και ο Δημήτρης και όλοι. Σιγά-σιγά Πόσο πια group-therapy;; Γιατί οπαδοί είμαστε, φανατικοί είμαστε, ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ! Και δεν θα πάρουμε μέρος στο αρρωστημένο σκηνικό των ημερών που όλη η βλακεία και η υποκρισία περνάει από δελτία ειδήσεων και εφημερίδες. Όλοι συνένοχοι, πολιτικοί και βουλευτάδες, ποδοσφαιροπαράγοντες και δημοσιοκάφροι, μπάτσοι και γουρούνια, υπάλληλοι οπαδοί και οπαδοί 'βλάκες'.

Όλα όσα ενδόμυχα σκεφτόμασταν τα τελευταία χρόνια, αρνούμασταν να τα εκφράσουμε ως μία άλλη στάση (ας πούμε πιο ώριμη). Κι έτσι όπως πάμε, σε λίγο μόνο την αγάπη για τον Παναθηναϊκό που μεγαλώσαμε θα κρατήσουμε και πότε-πότε θα πηγαίνουμε σε κάποιο ματς σαν την τελευταία σκηνή από την ταινία «η φανέλα με το 9». Δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε ένα δήθεν σκηνικό γύρω μας (λες και δε μας φτάνουν τα προσωπικά μας προβλήματα). Δεν αντέχουμε να βλέπουμε την κατρακύλα του έρμαιου Παναθηναϊκού. Δεν αντέχουμε να ξαναδούμε τον επόμενο Μιχάλη ΜΑΣ να σκυλεύεται δημόσια Όποιος αδελφός μπορεί, ας το παλέψει. Αυτοκριτική τώρα από όλους μας. Το μούδιασμα θα περάσει σε λίγες μέρες, ας κοιταχτούμε τότε στον καθρέφτη όλοι μας.

Καλό ταξίδι Μιχάλη! Δεν άξιζε αδελφέ, ούτε για τον Παναθηναϊκό μας. Η ζωή είναι πάνω από όλα, απλά ο Παναθηναϊκός μας την ομορφαίνει.

ΥΓ1: Μετά από πολύ καιρό βρεθήκαμε ξανά κοντά στον Παναθηναϊκό μας στον αγώνα μπάσκετ με τη Δυναμό Μόσχας. Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου μετά το ένα λεπτό σιγής για το Μιχάλη δείχνει ότι ο πολύς και αποστασιοποιημένος από τα οπαδικά κόσμος του Παναθηναϊκού προφανώς ενστικτωδώς έδειξε σεβασμό στη 'θυσία' του Μιχάλη. Σαν μια αναγνώριση ότι ο Μιχάλης δεν θα μπορούσε να είναι θύτης
ΥΓ2: Ευχόμαστε σύντομα να δούμε τις φάτσες των δολοφόνων στην tv για να δούμε τι ωραία γκομενάκια, 'μανιάτικά', θα γίνουν 'όλες' του στην φυλακή. Εκεί να σαπίσετε γ@μημένοι!

 

MADBOYS CYPRUS
9/4/2007